20 december 2012 ~ 0 Comments

På kokkeskole… nu med opskrift

Vi var 10 modne tøser fra min gamle folkeskole (flere år siden end jeg vil være ved) som i år valgte at lave en anderledes julefrokost.

Valget faldt på en kokkeskole hvor vi selv skulle lave maden – helt fra bunden af. Vi er jo trænede professionelle 🙂

Vi søgte rundt på nettet efter sted sted i nærheden af Nørreport, så det var let at komme direkte fra arbejde og hjem igen med toget. Efter et par fejlslagne forsøg fandt vi frem til Simply Cookings som har en kantine på Trines arbejde på det gamle Kommunehospital. De holder blandt andet kokkeskole i deres lokaler. Den så god og spændende ud og vi kunne få dem til at arrangere en julekokkeskole.

Da vi ankom til kokkeskolen som ligger inde ved Botanisk Have fik vi et glas hvid julegløgg som velkomst drink. Kreativt og den smagte fantastisk.  Vi fik lokket opskriften ud af Martin, med lidt kvindelist – den kommer i et senere indlæg.

Så skulle vi i køkkenet og lave lækker mad:

  • Braiseret and
  • Julerødkål
  • Fyldt flæskesteg
  • Brunede kartofler
  • Sauce
  • Hjemmesyltede æbler.

Der var simpelthen alt hvad hjertet begærer – bortset fra en tripple bypass som var nødvendig bagefter. Efter at vi havde lavet maden under kyndig vejledning af Martin (kokken) var det tid til at spise.. uhm.

Bordet havde tjeneren dækket pænt op med gran og flot dug.. Det havde vi eller gerne gjort selv. Maden smagte himmelsk men det var jo også os selv der havde lavet den. Vi er bare så gode. Vi siger tak og forhåbentlig på gensyn til Martin og hans medhjælpere på den fantastiske kokkeskole.

Her er den opskrift som Martin var flink nok til at sende på mail efter vores julearrangement:

Jeg linker opskriften på den hvide gløgg i et senere indlæg, så her er opskriften på braiseret flæskesteg

Flæskesteg på rosmarinkartofler med valnøddepesto (4 cov.)

Ingredienser:

  •  1 flæskesteg
  • 600 g rosmarinkartofler
  • ½ bundt rosmarin
  • 4 stk. laurbærblade
  • 200 g valnødder
  • ½ æble
  • 50 g parmesanost
  • 1 dl rapsolie
  • salt/peber

Fremgangsmåde:

  1. Tænd for ovnen på 180 C.
  2. Fjern snavs fra sværen samt pakkenr. . Rids fedtet på ryggen så du når ned til kødet, krydder med salt og peber.
  3. Skyl kartoflerne, del dem evt. i halve, kom dem i en bradepande, hak rosmarin fint og fordel det oven på kartoflerne.
  4. Kom flæskestegen oven på kartoflerne i bradepanden, kom ½ l vand ved kartoflerne, sammen med laurbær, salt og peber, Steg og kartofler steges derefter i en varm ovn ved 180C. i ca. 1 ½ time,. lad stegen trække i 10 min, saften skal være klar ellers skal stegen ind igen i ndtil den bliver klar i væsken.
  5. Imens blendes valnødder, med parmesanost, æble i tern og parmesanost, smages til med rapsolie, salt og peber.
  6. Stegen serveres i tynde skiver med valnøddepesto og kartofler.

Kokketip: Du kan også bruge valnøddepestoen, til lys dampet fisk.

Tags: ,

Comments are closed.