Et lille verbalt slagsmål… om strømforbrug

Kategori

Del

Det er ikke altid de store ting der skal til for at skabe et lille venskabeligt skænderi.

Min veninde Tine har ved flere lejligheder gjort meget ud af at fortælle hvor smart det er at tørre sit tøj ved hjælpe af enn elektronisk affugter. Det er en af de der hvide apparater som man kan købe i byggemarkeder, og som står og summer for at holde kælderen tør. Det gør den i hvert fald hos flere af vores naboer. Tine benytter den dog mest fordi de bor i lejlighed og åbenbart har haft svært ved at få en tørretumbler installeret.

Hele hendes argument er at en affugter trækker væden ud af tæjet på magisk vis og bruger meget mindre strøm end en normal tørretubler, som ellers er det alle vi andre jo bruger. Til sidst blev jeg så træt af at høre på det, at jeg måtte sætte mig til at lave lidt research på emnet for at sætte hende på plads. Det siger næsten sig selv, at man ikke bare kan trække al fugten ud af tøjet uden at bruge strøm til det. Og hvis man kunne det, så var der nok ikke nogen som gad købe tørretumblere mere.

www.billigaffugter fandt jeg artikel om strømforbruget af affugtere, hvoraf det fremgår, at en affugter kan bruge helt op til 500 watt, når den kører. Det er bestemt ikke hvad jeg betragter som “næsten ingen strøm”. På den baggrund mener jeg jo ubetinget at jeg må have fat i den lange ende. Du kan læse artiklen om strømforbruget på  http://www.billigaffugter.dk/affugter-stroemforbrug-hvor-meget-stroem-sluger-din-affugter/. Man kan også se hvor meget de brugeri strøm på fx. www.billigvvs.dk hvor jeg fandt en Woods affugter som bruger 790 Watt !!!!.

 Desværre var der også en artikel på billigaffugter hvoraf det fremgår at det faktisk er en god ide at tørre sit vasketøj med en affugter, og at det bruger mindre strøm end en tørretumbler.

Det er dog ikke det samme som at en affugter næsten ikke bruger noget strøm, og det var det som var min pointe. I sidste nde var jeg dog så fair, at jeg sendte hende et link til artiklen, og det skulle jeg vist aldrig have gjort, for det endte med et lille skænderi om hvem der havde ret, muligvis ud fra nogle forskellige præmisser, da jeg jo aldrig har sagt at det ikke var billigere med en affugter, blot at det ikke passede at det var næsten uden at bruge strøm.

Næste gang holder jeg min research for mig selv 🙂

 

 

 

 

Skribent

Del

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk