Der findes fagbøger om alt mellem himmel og jord

Kategori

Del

Hvis du nogensinde kunne tænke dig at vide noget om et hvilket som helst emne, så er det nyttigt at vide, at der med garanti findes en bog om det derude. Det kan være alt mellem himmel og jord. Eller hvis du gerne vil studere noget selv, uden for et studie, måske noget lidt mere specifikt, så findes der en bog om det. Det eneste der kræver af dig, er at du gider bruge lidt tid på at læse om det.

Hvorfor findes der fagbøger om alting?

Det kunne godt være at du gik og undrede dig over, hvorfor der egentlig findes som mange bøger derude. Sandheden er, at vi som mennesker er glade for at samle på information. Der var en filosof som engang sagde, at meningen med livet var at lære. Men en ting er at lære, det nytter jo ikke noget hvis man glemmer det hele igen, eller ikke kan dele. Så begyndte man at skrive det ned. Og man fortsatte og fortsatte, indtil man havde et hav af bøger. Mange af disse tidligere bøger en ødelagte eller forsvundet i dag, men der er stadig en del som er overlevet. For det er jo hele pointen med bøger. At lære noget, skrive det ned og give det videre til den næste generation, som så kan lære videre på det, så vi ikke hele tiden behøver at starte forfra.

Man vi ramte også en anden milesten. På grund af videnskabelige begrænsninger, så fandt vi langsomt ud af, at mange ting, som vi havde observeret, var forkert. Så måtte man jo skrive en ny bog om hvordan det var forkert og hvordan det så i virkeligheden er. Der er faktisk et ordsprog indenfor videnskaben, om at alt vi har lært, har vidst sig senere at være forkert. Altså vil det jo betyde at enhver bog skal have sig en efterfølger og pludseligt giver det meget god mening hvorfor der findes så mange fagbøger.

Skal man bare glemme de forkerte?

Hvis alle bøger en dag bliver rettet, så kunne man jo spørge sig selv om, hvad pointen med de gamle så er. Skal man ikke bare læse den nyeste bog om et emne og så ved man det, som er nødvendigt? Svaret er nej. Det er ikke altid at den nye bog er fuldkommen rigtig. Den er jo trods alt skrevet af et menneske og det er jo menneskeligt at fejle. Det kunne være at rettelserne ikke er helt rigtige eller måske kun lidt rigtige. Hvis man så skal kunne rette den i fremtiden, så er det vigtigt at vide hvor bogen har sine oplysninger fra. Hvis man så ikke længere havde den originale bog, så vil man ikke kunne finde det sted det gik galt og så kan man ikke rette den nye. Så bliver man nødt til at starte forfra alligevel og så er alle disse rettelse ligegyldige.

Relevansen af fagbøger

Fagbøger kan være kedelige. Især hvis emnet ikke interesserer én. Men det tager ikke fra hvor vigtige fagbøger er. Det sted vi i dag ser flest fagbøger, er i skolerne og til uddannelser. Det er her hvor fagbøger er så vigtige. De er med til skabe og forme den kommende generation. Det er faktisk ærgerligt at fagbøger ikke er noget mennesker læser frivilligt mere, da der så mange gode værdier ved dem. De kan bruges på en måde, som former og udvider vores tankegange og vores sinde. Det kan give os nogle helt nye perspektiver på ting og skabe nye værdier i os. Derfor er det så vigtigt at de forbliver i skolen. Det er vigtigt at man vedligeholder hvad fagbøger kan give folk og det r godt at det bliver givet i en ung alder. Hvis man kan skabe en belønnende følelse af at opdage nye ting hos et barn, så har man alt andet end fejlet.

Hvordan du kan bruge fagbøger, hvis du har mod på det

Måske er du lidt ældre og færdig med at bruge fagbøgerne i skolen eller til din uddannelse. Så tænker du måske at der er ingen grund til at læse dem mere. Men dette er simpelhent ikke sandt. Hvis der overhovedet er det mindste emne eller hobby eller evne, du synes kunne være interessant at lære, så skylder du dig selv den tjeneste at finde en fagbog om det og komme i gang med at lære derud ad. Det er virkeligt ligegyldigt om vi snakker om at skrive skrå skrift til at lære at ride eller danse, bogen om emnet findes derude. Vi lever i et smukt sted her mellem himmel og jord, så tag på opdagelse og se om du ikke kan finde noget nyt at lære. For at lærer er at leve og du kan aldrig gå galt med en fagbog.

Skribent

Del